Alphacursus 2020

LICHT organiseert in januari 2020 weer een Alphacursus. De laatste drie jaar hebben we dat gedaan in samenwerking met de St. Paulusparochie te Groenlo.

Bij de Alphacursus kun je kennis maken met basisvragen van het christelijke geloof. Vragen naar de identiteit van Jezus, waarom Jezus stierf aan het kruis, hoe het zit met bijbellezen en bidden, wie is de heilige Geest. In 10 avonden maak je kennis met deze en andere thema's van het geloof. Elke cursusavond starten we om half 7 met een maaltijd. De cursusavond is om half 10 afgelopen. Heb je interesse in de Alphacurus, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Loop een keer binnen in onze winkel, of bel met Hennie te Focht 06-30339122.

Alpha 2018/2019, ik heb veel geleerd...

Alpha 2018 / 2019

 

Afgelopen najaar zijn we met de Alpha gestart met 4 personen. Uiteindelijk mochten we de Alpha afronden met 2 personen; Guus en Ilse. Zij volgden de Alpha omdat Ilse graag tijdens hun voorgenomen huwelijk belijdenis wilde doen.

Dit schrijft zij zelf over de Alpha:

“Ik heb veel geleerd van de Alpha en dan nog niet eens zo zeer op het gebied van het Christendom. De meeste onderwerpen waren mij al wel bekend. Wat heeft het me dan wel geleerd?

De overtuiging die ergens diep in me zat en die zo eenvoudig weer naar boven is gekomen: dat ik wel mag geloven in God en dat dat goed is! Dat geeft me zoveel rust, kracht en liefde: de eenvoud van het geloof! Het samen naar de kerk gaan, bidden, zingen…noem maar op. Guus en ik delen niet alleen onze liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor God. En die liefde mogen we overbrengen op mijn zoontje; dat is geweldig om te ervaren!

Maar ook het delen met anderen tijdens de cursus geeft zo’n goed gevoel. Je praat met mensen die ook een heilig vertrouwen hebben in God en dat maakt je sterk. Daarnaast hebben Guus en ik tijdens de Alpha een aantal geweldige mensen ontmoet, die ons dierbaar zijn geworden.

Kortom, het is voor iedereen een aanrader om de Alpha te volgen, of je nu wel of niet al geloofd.”

Guus en Ilse zijn vrijdag 12 april getrouwd en Ilse heeft toen ook haar belijdenis afgelegd in de NGKv de Schakel in Neede.

Activiteiten Volwassenen

Geen komend evenement!


Realisatie Barend Schimmel & Parameda