Vrouweninloop

Elke dinsdag is er vrouweninloop van 10 tot 12 uur.

De vrouweninloop is bedoeld om als vrouwen van verschillende generaties en culturen elkaar te ontmoeten en elkaar te bemoedigen.

Interview ELNA

"Onze droom: vrouwen met elkaar verbinden"

 

FotouitdeELNAokt20155Lichtenvoorde - De laatste bezoeker van de vrouweninloop is net vertrokken en een ontmoeting met drie van de vier initiatiefnemers van de vrouweninloop volgt: Nellie, Alice en Dinie. Ze hebben een voldaan gevoel. Er was een goede sfeer maar er waren nog wel wat stoelen over. Het was inmiddels de vierde dinsdag dat de vrouweninloop open was en ze zijn blij met de respons en kijken uit naar wat er nog meer komen gaat. Maar wat heeft hen ertoe gebracht om dit initiatief te realiseren? "We willen iets organiseren wat voor vrouwen gezellig is om naar toe te komen. Voor alle vrouwen maar speciaal voor hen die geregeld thuis zitten en een plek zoeken om er even uit te zijn. Ook willen we graag mensen van verschilllende culturen met elkaar verbinden. Het valt ons op dat mensen snel commentaar hebben op anderen, maar als je elkaars verhalen kunt aanhoren dan komt er ook meer begrip voor elkaar. Daar wordt de wereld een beetje lichter van. Als je verschillende mensen bij elkaar brengt kan er ook ruimte en verdraagzaamheid ontstaan."

Lees verder

Open maaltijd

Veel mensen die geregeld alleen aan tafel zitten, vinden het ook wel eens gezellig om met anderen te eten. We houden elke twee maanden een open maaltijd in 2gether. Deze maaltijden beginnen om 18.00 uur. Voor deze maaltijden wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd van € 4,50 per volwassene.

Activiteiten Volwassenen

Geen komend evenement!


Realisatie Barend Schimmel & Parameda