Vrouweninloop

Elke dinsdag is er vrouweninloop van 10 tot 12 uur.

De vrouweninloop is bedoeld om als vrouwen van verschillende generaties en culturen elkaar te ontmoeten en elkaar te bemoedigen.

Interview ELNA

"Onze droom: vrouwen met elkaar verbinden"

 

FotouitdeELNAokt20155Lichtenvoorde - De laatste bezoeker van de vrouweninloop is net vertrokken en een ontmoeting met drie van de vier initiatiefnemers van de vrouweninloop volgt: Nellie, Alice en Dinie. Ze hebben een voldaan gevoel. Er was een goede sfeer maar er waren nog wel wat stoelen over. Het was inmiddels de vierde dinsdag dat de vrouweninloop open was en ze zijn blij met de respons en kijken uit naar wat er nog meer komen gaat. Maar wat heeft hen ertoe gebracht om dit initiatief te realiseren? "We willen iets organiseren wat voor vrouwen gezellig is om naar toe te komen. Voor alle vrouwen maar speciaal voor hen die geregeld thuis zitten en een plek zoeken om er even uit te zijn. Ook willen we graag mensen van verschilllende culturen met elkaar verbinden. Het valt ons op dat mensen snel commentaar hebben op anderen, maar als je elkaars verhalen kunt aanhoren dan komt er ook meer begrip voor elkaar. Daar wordt de wereld een beetje lichter van. Als je verschillende mensen bij elkaar brengt kan er ook ruimte en verdraagzaamheid ontstaan."

Lees verder

Filmavond 'La fille inconnu'

La fille inconnuOp zaterdag 21 oktober is er een filmavond in 2Gether. De film start om 8 uur. Vanaf half 8 is er koffie en thee. We kijken naar La fille inconnu (The unknown girl) De film gaat over Jenny. Jenny is een jonge huisdokter met schuldgevoelens, omdat ze de deur van haar praktijk gesloten hield voor een meisje dat later dood wordt aangetroffen. Wanneer ze van de politie hoort dat de identiteit van het meisje onbekend is, gaat ze op zoek naar haar naam. Beetje bij beetje brengt ze de waarheid aan het licht.


Commentaar op de film:

  •  verbluffend acteerwerk
  •  inspirerend en schurend verhaal
  •  een film om nog dagen als stil gebed door je heen te laten gaan….

Meer artikelen...

  1. Open maaltijd

Activiteiten Volwassenen

Geen komend evenement!


Realisatie Barend Schimmel & Parameda