Van 17 tot 23 augustus 2019 werd de 6e editie van de LICHTweken georganiseerd bij Speeltuin de Els. Twee weken eerder werd de 14e (en helaas laatste) LICHTweek bij buurthuis De Schoppe gehouden. De LICHTweken worden jaarlijks in augsustus georganiseerd door een enthousiast team van E&R (Evangelisatie & Recreatie) en geloofsgemeenschap LICHT. 

Het jaarthema was FEEST!! En feest, gezelligheid en samen plezier maken waren zeker de rode draad door de beide LICHTweken.  

 

Hoe vierden mensen in de tijd van de bijbel feest? We hebben er goed naar gekeken en het gebruikt voor ons eigen feest.

Iedere ochtend was er een kinderclub voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Er werd geluisterd naar een verhaal uit de bijbel en er werden liedjes gezongen, geknutseld of spelletjes gedaan. Bij de tienerclub van 9 tot 11 jaar werden er onderwerpen besproken die aansluiten bij deze leeftijd. En ook de tieners deden spellen en andere activiteiten.
Ook de ouders waren welkom. Ze konden ’s ochtends aanschuiven bij de koffie/theetafel voor een gezellige babbel of een goed gesprek.
’s Middags werden er feestelijke wigwams met elkaar gebouwd. Het avondprogramma was niet minder gevarieerd. Er werd o.a. een bingo voor volwassenen, een sport- en spelactiviteit eneen spannende spook- ensmokkeltocht. georganiseerd.

 

Door het organiseren van zomerse projecten Gods liefde laten zien in aan mensen die hem niet (meer) kennen en via sport en spel kinderen en volwassenen ontmoeten en zogetuigen van Gods liefde. Dat is de missie van de geloofsgemeenschap LICHT en E&R.
Geloofsgemeenschap LICHT heeft elke 2e en laatste zondagmiddag in de maand een dienst in buurthuis De Schoppe om 16.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom, vanaf 16.00 uur is er koffie of thee.

 

Volgend jaar vinden de LICHTweken alleen plaats bij speeltuin De Els. Wil je op de hoogte gehouden worden? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of wil je meer weten over de geloofsgemeenschap LICHT? Kijk op www.lichtindeachterhoek.nl.